Atelje ompelimo Sari Hörkkö

Atelje ompelimo Sari Hörkkö

Kiinnostukseni käsitöihin alkoi aivan pienenä tyttönä. Loputonta askartelemista, kutomista ja ompelemista, uusien ideoiden toteuttamista. Isäni alkoikin jossain vaiheessa kutsua minua Ompelukone-Rembrandtiksi. Idean putkahdettua päähäni kului vain hetki ja uusi tuotos oli jo valmiina.

En koskaan oikeastaan pysähtynyt miettimään vastausta suureen kysymykseen ”Mikä minusta tulee isona?”. Harrastus vaihtui opintojen myötä ammatiksi hyvin sujuvasti ja luontevasti. Olin selvästikin syntynyt käsityöläiseksi.

Oman ompelimon aika tuli vuonna 1993, kun yhdessä ystäväni kanssa päätimme perustaa firman. Joku tuttava varoitteli, että ”paras tapa rikkoa ystävyys on perustaa firma”. Silloin nauroimme koko asialle. Puolentoista vuoden kuluttua puntaroimme, että säilytämmekö ystävyyden, vai kuinka toiminta jatkuu. Minä jatkoin ompelemista ja ystävyys säilyi.

Kymmenen vuotta kului ompelimoa pyörittäen ja sitten tuli aika miettiä suuntaa uudelleen. Pakkasin tavarat ja vannoin, etten enää koskaan ompelisi, en ainakaan yrittäjänä. En kuitenkaan koskaan keksinyt mitään parempaakaan. Ei varmaan ollut sattumaa, että sain kerran hyvältä asiakkaaltani lahjaksi kirjan Sisäinen yrittäjyys.

Tässä ollaan, uutta intoa puhkuen, yli 30 vuoden jälkeen. Kokemusta ja tietotaitoa on kertynyt valtavat määrät ja tartun innolla ja varmoin ottein kaikenlaisiin uusiin haasteisiin. Olen saanut yhteistyökumppaneikseni tunnettuja suomalaisia suunnittelijoita, teattereita, tanssiseuroja ym. On aivan yhtä hieno tunne toteuttaa jonkun muun ideoita kuin omiakin. Osaamiseni kattaa vaatteen valmistamisen ideasta valmiiksi tuotteeksi asti ja juuri se on suurin vahvuuteni.

Tällä hetkellä olen onnellinen syntymälahjoistani, käsityötaidosta, sosiaalisuudesta ja positiivisesta luonteestani. On mahtava tunne voida luoda jotain uutta ja kaunista muiden ja omaksi iloksi.

Odotan innolla kaikkia uusia ihmisiä ja uusia ideoita. Muutetaan yhdessä unelmasi todeksi!

Sari